Dogodki

Konferenca Informacijska varnost:

Zaupanje v človeka in tehnologijo

5. november 2019 \ Lifeclass kongresni center, Portorož

Tehnološki napredek je v podjetja in organizacije prinesel digitalizacijo poslovnih procesov, masovne podatke, analitiko, napredne biometrične rešitve in umetno inteligenco. Poslovni procesi velikokrat za podjetja in organizacije predstavljajo ključne sisteme pri izvajanju bistvenih storitev. Varnostni incident na ključni sistemih v podjetju ali organizaciji lahko povzroči veliko škodo. Tehnološki napredek je prišel tudi v naš dom, v obliki pametnih naprav gradimo pametni dom, poznamo celo internet igrač za najmlajše. Digitalno udobje v domovih predstavlja tveganja v kibernetskem prostoru, tako rekoč povezljivost naprav globalno, ne pozna več meja in zasebnosti posameznikov.

Zakonodajni organi tako na evropski kot nacionalni ravni, so se na tehnološki napredek odzvali z nekaj novimi oz. posodobljenimi zakonodajnimi akti. Prav tako so organizacije pripravile ali pomagale pri smernicah, raziskavah in kontrolah za vpeljavo organizacijskih in tehničnih ukrepov za obvladovanje varovanja informacij v različnih sistemih in poslovnih okoljih. Na konferenci Informacijska varnost: Zaupanje v človeka in tehnologijo, bodo strokovnjaki iz državnih organov, akademskih sfer in gospodarstva predstavili problematiko in rešitve pri upravljanja informacijske varnosti. 

Častna govornika bosta izr. prof. dr. Uroš Svete, vršilec dolžnosti Uprave RS za informacijsko varnost in Mojca Prelesnik, informacijska pooblaščenka RS. Za vsebinsko bogat in raznolik program bo poskrbelo več kot 20 predavateljev in predavateljic, lepo vabljeni.

Organizatorja: Slovensko društvo ISACA in Fakulteta za varnostne vede

Program konference

Registracija

Več o konferenci si lahko preberete tukaj.