Online mesečno srečanje Januar 2023

Spoštovani člani Slovenskega odseka ISACA, strokovnjaki s področij revidiranja IT, upravljanja kibernetske varnosti, upravljanja IT in povezanih tveganj.

Vabimo vas na online srečanje članov Slovenskega odseka ISACA, ki bo v torek 17. 1. 2023 med 16:30 in 18:15.

Prijave zbiramo do torka, 17. 1. 2023 do 14.00.

Vabilo na dogodek prejmete preko e-pošte, zato je prijava obvezna! Prijavite se lahko tukaj.

Povezavo do dogodka prejmete pol ure pred začetkom.
Mesečno srečanje bo potekalo preko MS Teams orodja.
V kolikor povezave ne prejmete, prosim sporočite na tajnik@isaca.si.

Dnevni red

Predavanji:
               – Zvop-2 –
Klemen Kraigher Mišič, CDPSE
               – Predstavitev prispevka v ISACA Journal št. 1/ 2023 – dr. Boštjan Delak (aPRIS, CISA)

O predavateljih:

Klemen Kraigher Mišič, GDPR+; skoraj desetletje je bil državni nadzornik za varstvo osebnih podatkov pri Informacijskem pooblaščencu, kjer je sodeloval tudi pri najtežjih inšpekcijskih in prekrškovnih zadev. Sicer pravnik, ki je vmes pridobil tudi Executive MBA na ljubljanski Ekonomski fakulteti in obe področji skuša združevati tudi pri svetovanju na način, da zakonske zahteve čim manj vplivajo na sam posel, obenem pa pravne rešitve še vedno temeljijo na zakonodaji, znanju in izkušnjah.

 – dr. Boštjan Delak (aPRIS, CISA); Po 40 letih dela na IS področju se je maja 2022 upokojil, v zadnjih 20 letih je izvajal analize informacijskih sistemov, skrbne preglede in v revizije IS. Boštjan je tudi docent za področje informatike in stalni predavatelj na Fakulteti za informacijske študije v Novem mestu, kjer na magistrskem študiju predava tri predmete: Preizkušanje, evalvacija in revidiranje IS, Osnove varovanja informacij ter Upravljanje znanja. Občasno predava tudi na drugih fakultetah v Sloveniji ter na Slovenskem inštitutu za revizijo. Njegovi raziskovalni interesi so: analize informacijskih sistemov, skrbni pregledi informacijskih sistemov in upravljanje znanja.

O predavanju:

– Zvop-2: 26.1.2023 začne veljati ZVOP-2. Ta sicer vsaj za zasebni sektor ne prinaša bistvenih sprememb, vendarle pa je prinesel nekaj novosti za upravljavce. Med drugim za nekatere zahteva obvezne dnevnike obdelav, spreminja pravila videonadzora in biometrije ter prinaša bistveno višje globe, kot smo jih poznali doslej po ZVOP-1. Na mesečnem srečanju se bomo tako sprehodili skozi najpomembnejše novosti ZVOP-2.

– Predstavitev prispevka v ISACA Journal št. 1/ 2023 V prvem delu bo kratka predstavitev revizije upravljanja kibernetske varnosti za področje kritične infrastrukture v ELES, ki jo je izvedlo Računsko sodišče Republike Slovenije. Predstavljeni bodo namen, cilju, sodila ter na kratko ugotovitve. V drugem delu pa bo predstavljen potek priprave, oddaje in objave prispevka v ISACA Journalu.