Konferenca informacijska varnost

Za nami je že 4. konferenca Informacijska varnost: Zaupanje v človeka in tehnologijo 2022

8.11.2022 je v Portorožu potekala 4. konferenca Informacijska varnost: Zaupanje v človeka in tehnologijo 2022, v organizaciji Fakultete za varnostne vede in Slovenskega odseka ISACA. V dopoldanskih urah so potekali nagovori častnih gostov, in sicer dekana Fakultete za varnostne vede Univerze v Mariboru izr. prof. dr. Andreja Sotlara, državnega sekretarja na Ministrstvu za notranje zadeve prof. dr. Branka Lobnikarja, vodje organizacijskega in programskega odbora izr. prof. dr. Blaža Markelja in predsednik upravnega odbora ISACA mag. Miha Ozimka.

Uvodna predavanja so imeli direktor inšpekcije za informacijsko varnost Urada Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost Matjaž Mravljak, Mojca Prelesnik, informacijska pooblaščenka RS, Gorazd Božič, vodja Nacionalnega odzivnega centra za omrežne incidente SI-CERT, mag. Tanja Muha, direktorica Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije.

S plenarnim predavanjem mag. Andreja Tomšiča, namestnika informacijske pooblaščenke RS se je tako zaključil predvsem zanimiv dopoldan.

Konferenca se je nadaljevala s številnimi zanimivimi predavanji, na katerih so predavatelji delili nova znanja in izkušnje. Zvrstilo se je preko 30 predavateljev iz raziskovale, državne in gospodarske sfere. Predavanja in debate so potekale o problematiki in rešitvah informacijske varnosti.

V okviru konference je potekala tudi karierna tržnica, na kateri je sodelovalo več kot 10 podjetji, ki so se predstavila študentom Fakultete za varnostne vede.

Organizatorji se najlepše zahvaljujemo vsem udeležencem konference, bilo vas je preko 250 v upanju da se spet vidimo naslednje leto.