Konferenca Informacijska varnost: zaupanje v človeka in tehnologijo

Slovensko društvo ISACA je skupaj s Fakulteto za varnostne vede, v začetku novembra, natančeneje 5. 11. 2019  v Portorožu organizirala konferenco “Informacijska varnost: zaupanje v človeka in tehnologijo“.

Na konferenci, katere častna gosta sta bila Mojca Prelesnik in izr. prof. dr. Uroš Svete, je svoje prispevke predstavilo tudi več kot 20 predavateljev iz gospodarstva, javnega sektorja in akademske sfere. Konferenca je kot eno izmed glavnih izzivov današnje družbe, izpostavila ravnovesje med zaupanjem in varnostjo tehnologije, iz vidika uporabnikov, ki jo uporabljajo, ter iz vidika nacionalne problematike. Avtorji so predstavili tveganja pri zagotavljanju varovanja informacij in ukrepe za učinkovito obravnavanje le-teh. Teme so bile zelo raznolike in aktualne, priložnost smo imeli poslušati o umetni inteligenci, internet igračah, pametnimi avtomobili, računalništvu v oblaku, socialnem inžiniringu, upravljanju z indentitetami itn.

Svoje prispevke pa so imeli priložnost predstaviti tudi študentje Fakultete za varnostne vede in se tako približati strokovnjakom iz področja varovanja informacij. 

Predavateljem, udeležencem, sponzorjem, partnerjem in gostom se najlepše zahvaljujemo za udeležbo in soustvarjanje konference. Skupaj z vami nam je uspelo pripraviti vsebinsko bogat dogodek in ustvariti prijetno vzdušje, ki ga bomo skušali ponoviti in nadgraditi znova v Portorožu prav tako 5.novembra 2020. Se vidimo!


UTRINKI