Mesečno srečanje maj 2019

Dan poklicev: Etični heker

7. maja je na Fakulteti za varnostne vede Unverze v Mariboru potekala predstavitev poklicev s področja zaposlovanja varstvoslovcev, zato smo se v Slovenskem odseku ISACA odločili, da mesečno srečanje organiziramo skupaj s Katedro za informacijsko varnost in predstavitvimo poklic etičnega hekerja.

Ločitev med etičnim hekanjem v službi in neetičnim metodam v prostem času, je morda za koga težko, saj imajo hekerji ogromno znanja. Na doodku smo se pogovarjali ravno o meji med etičnim in neetičnim metodam.

Nekaj besed v imenu vodstva Fakultete za varnostne vede je spregovoril prodekan za izobraževalno dejavnost in predstojnik Katedre za informacijsko varnost izr. prof. dr. Igor Bernik. Predsednik Slovenskega odseka ISACA, mag. Miha Ozimek in etični heker g. Branko Miličević sta predstavila etični heking v Sloveniji, kasneje pa smo imeli okroglo mizo na kateri smo izvedeli informacije glede revizijskega nadzora, upravljanja informacijskih tehnologij, etičnega hekanja in same kariere gostov. Na okrogli mizi, ki jo je moderiral doc. dr. Blaž Markelj sta poleg mag. Miha Ozimka in g. Branka Miličevića, sodelovala še mag. Matjaž Drev, nadzornik informacijskega pooblaščenca in g. Renato Burazer svetovalec za upravljanje.